понедељак, 30. септембар 2013.

Jednostavni recept maske za lice na bazi zelene gline

Najjednostavniji recept maske za lice na bazi zelene gline je onaj koji se meša samo s vodom. U posudu koji nije od metala, pomešajte jednake količine praha zelene gline i vode. Mešajte da se formira gusta jednolična smesa. Nanesite na lice u tankom sloju i narednih 20 minuta ne dozvolite da se maska osuši(blago prskanje vodom),a posle toga ostavite da se osuši i uklonite toplom vodom.Ukoliko imate masnu kožu,u glinu je potrebno dodati pola kašike ulja od jojobe i jednu kap eteričnog ulja bergamota ili grejpa,i jednu kap eteričnog ulja lavande.Ukoliko imate normalnu kožu,potrebno je dodati 4 kapi eteričnog ulja metvice i 2 kapi eteričnog ulja lavande kako bi osvežili vašu kožu.

Jesen dočekajte spremni uz odgovarajuću mešavinu eteričnih ulja

Jesenja Aromaterapeutska mešavina 
5 kapi eteričnog ulja narandze
3 kapi eteričnog ulja bergamota
1 kap eteričnog ulja karanfilića
Eterična ulja se mogu staviti u difuzer ili vaporizer(aroma lampe). Dodavanje samo nekoliko kapi ulja u zagrejanu vodu, ispunićete prostoriju ugodnim mirisom koji će čulu mirisa pružiti specifičan ugođaj...


Ulje za detoksikaciju

U 2 supene kašike hladno ceđenog, nerafinisanog suncokretovog ulja dodajte: 10 kapi eteričnog ulja đumbira i 10 kapi eteričnog ulja borovice.
Mešavinu nanositi nakon tuširanja,dok je koža još mokra i mekana,dok su pore otvorene.Mešavinu nanesite tako da pokrijete celu površinu koju želite,preporučuje se uraditi ovaj tretman pre nego što počnete sa anticelulit masažom.Đumbir je odlično eterično ulje koje zagreva i podstiče cirkulaciju. Eterično ulje borovice je blagi diuretik. Osim detoks učinka, ova mešavina takođe neguje telo.
Uz svaku detoksikaciju potrebna je i pravilna ishrana i unošenje dovoljne količine tečnosti. Svako jutro,na prayan stomak,popite pola izcedjenog limuna u toploj vodi.Osim što čete izvršiti detox program ''iznutra '',vaš imuni sistem će vam reći HVALA.