среда, 29. јануар 2014.

ULJE KOŠTICA KAJSIJE
Prunus armeniaca

Ulje koštica kajsije je lagano ulje fine teksture, dobija se od semenki koštica kajsije. Hladno ceđeno ulje jezgra koštica kajsije koristi se u kozmetici i ishrani, ono sadrži vitamine A i B.

Ublažava i uklanja ozbiljne kožne probleme
Ispravlja fine linije i bore
Zaceljuje opekotine od sunca
Sprečava i smanjuje iritacije i svrabež
Omekšava tvrda stopala i laktove
Štiti od sunca i vetra
Ujednačava ten
Umanjuje masni sjaj i ožiljke
Vraća koži elastičnost

www.aromaterapija.co.rs

уторак, 21. јануар 2014.

AROMA TEA VAS POZIVA NA RADIONICU IZ AROMAKOZMETIKE
15. i 22. FEBRUAR od 10h

Zakoračite u svet aromaterapije i naučite bezbedno da koristite eterična ulja u kozmetologiji, izradite prirodne kupke, hidrantnu i anti age kremu za vaš tip kože, mirisne šumeće kuglice, piling i mleko za telo  sa visokokvalitetnim eteričnim uljima. Naučite da negujete telo iznutra i spolja prirodnim preparatima koje ćete sami napraviti.
Radionica aromakozmetike je temom, vremenom i cenom prilagođena modernom, zaposlenom pojedincu koji želi da poboljša kvalitet života primenom potpuno prirodnih kozmetičkih preparata, stvaranjem wellness atmosfere u životnom prostoru ili pak poboljšanjem radne koncentracije i radnog elana na poslu.
Radionica prirodne aromakozmetike počinje je podeljena na 4 modula, i namenjena svima koji su zainteresovani za prirodnu negu kože, bez obzira na predznanje.
Kompletan materijal (bazna i eterična ulja) i pribor su uračunati u cenu.

Za više informacija posetite naš sajt
http://aromaterapija.co.rs/standard.aspx?IdS=7&item=5

 ili nas kontaktirajte na mail infoaromatea@gmail.com
www.aromaterapija.co.rs

UPIS JE U TOKU

понедељак, 20. јануар 2014.

AROMATERAPIJA KOD ARTRITISA

Artritis je upala zglobova. Upala može da zahvati jedan ili više zglobova. Uzrok može biti poremećaj metabolizma, alergijske reakcije, zarazne bolesti. Simptomi su bol, crvenilo kože, toplota, oštećena funkcija zglobova. Aromaterapija pomaže da se ublaži bol, a masažom održavamo pokretljivost zglobova. Važno je očuvati  psihičku i emotivnu ravnotežu osobe. Komprese su izvanredne za smanjenje bolova.
Mešavina eteričnih ulja koju možete često primenjivati, u vidu komprese :

                                               3 kapi Lavande
                                               4 kapi Mente
                                               3 kapi Borovice

www.aromaterapija.co.rs
                                             

петак, 17. јануар 2014.

ZAŠTITA OD MOLJACA I AROMATERAPIJA

Od moljaca se možete zaštititi mirisnim vrećicama, koje ćete obesiti u ormare. Upotrebite neko od sledećih esencijalnih ulja: kedar, lavanda, limun, pačuli ili ruzmarin.

Od moljaca se možete zaštititi i ako u ormar stavite posudu sa suvim lišćem ili piljevinom, koje je potrebno prethodno natopiti nekim od spomenutih esencijalnih ulja. Osušeno bilje ili piljevinu možete staviti i u plasičnu vrećicu i nakapati dvadesetak kapi esencijalnog ulja i dobro protresti. Dobro zatvorite vrećicu i ostavite da odstoji najmaje 24 sata pre upotrebe.


четвртак, 16. јануар 2014.

TUŠIRANJE UZ AROMATERAPIJU

Da bi se postigao najbolji efekat, s obzirom da stojimo ispod tekuće vode,najbolje je namazati celo telo baznim (biljnim) uljem u koje smo stavili eterična ulja. Na taj način nešto ćemo inhalirati, nešto će se upiti preko kože, ali će deo ulja zajedno s vodom otići kroz cevi. Eterična ulja koja možete nakapati u bazno ulje : lavanda, bergamot, ruzmarin, limun...


уторак, 14. јануар 2014.

ETERIČNO ULJE BERGAMOT (Citrus bergamia)


Delovanje: antibakterijsko, antiinfektivno, antiseptično, antispazmodično, antivirusno, umirujuće, sedativno, uzbudjujuće, fotosenzitivno, psihostabilizirajuće.

Indikovan je kod: virusnih infekcija, upalnih problema kože, akni, seboreje, peruti, podstiče apetit, smiruje grčeve u crevima i želucu, kod nervoze, nesanice, depresije, povišene temperature.

Dobro se meša sa: lavandom, čajevcem, ruzmarinom, žalfijom, timijanom, čempresom.

Primer mešavine za nesanicu u kojoj se koristi bergamot:
Bergamot 3 kapi
Lavanda 3 kapi
Geranijum 2 kapi


понедељак, 13. јануар 2014.

AROMATERAPIJA KOD NADUTOSTI

Nadutost nastaje usled nagomilavanja gasova u želucu ili crevima. Prejedanja su često uzrok nadutosti, koja mogu da dovedu do hroničnih probavnih smetnji i poremećaja. Aromaterapijom delujemo na smanjenje gasova i mogućih bolova. Emocionalni problemi, stres, netolerancija takođe mogu dovesti do nastanka problema.
Ulja koja se koriste : limun, metvica, mažuran, komorač, đumbir.




Masaža već samim dodirom deluju umirujuće i olakšavajuće. Stomak treba masirati u smeru kazaljke na satu. Pritisak mora biti lagan. Mogu se koristiti i kombinacije navedenih ulja u umirujućoj kupki.