уторак, 14. јул 2015.

Aloe vera gel i losion za negu posle sunčanja

Aloe vera gel potpomaže regeneraciju kože. Sadrži minerale, vitamine, polisaharide, tanine. Posebno je bogat vitaminima C, E i cinkom. Odličan je dodatak svim vrstama proizvoda, zato što doprinosi hidrataciji, pospešuje tonus, deluje na akne, ekceme, opekotine. Ima antibakterijsko delovanje, tako da u sinergiji sa nekim eteričnim uljima uspešno sprečava razne vrste infekcija. Aloe vera gel je čest sastojak preparata za negu problematične kože, dezodoransa, losiona i gelova za zaštitu od sunca i preparata protiv opekotina.

Aloe-Vera-gel-2
Napravite sami losion za negu kože posle sunčanja:
Pomešajte 100 g aloe vera gela sa 20-50 g baznog ulja po izboru (važno je da budu hladno cedjena ulja) i 5-10 kapi eteričnog ulja (za efekat hladjenja koristite eterično ulje nane) . Ukoliko želite da proizvod traje duže, dodajte 5-6 kapi Eko konzervansa geogard 221.
Naučite da pravite prirodnu kozmetiku na našim radionicama prirodne kozmetike! Ovde pogledajte kada se održava sledeća radionica ili nas pratite na Facebooku

недеља, 12. јул 2015.

Letnji balzam za usne sa mirisom slatke narandže

Za vreme letnjih meseci, vašim usnama je potrebna dodatna nega. Napravite sami, na vrlo jednostavan način, hidrantni balazam za usne sa mirisom slatke narandže.
Balzam za usne
10 grama shea maslaca
10 grama pčelinjeg voska
10 grama macerata lavande
12 kapi eteričnog ulja slatke narandže
lip balm
Shea maslac i pčelinji vosak istopite na parnom kupatilu, dodajte macerat lavande i kada se prohladi, dodajte eterično ulje. Ulijte u odgovarajuću posudu sa navojem. 
Sve sastojke možete poručiti na našem webshopu!

четвртак, 2. јул 2015.

Radionica – LAVANDA U KUĆI - prijave u toku!

Ne morate da imate znanje iz aromaterapije, naši stručni predavači pokazaće vam na koji način možete da koristite kraljicu mediterana u svojoj kući! Koje sve vrste lavande postoje, kako se koristi eterično ulje lavande i kako možete da napravite umirujuću KREMU ZA LICE sa lavandom.
Radićemo sa svežim sirovinama, i tek destiliranom lavandom iz organskog uzgoja! Kod nas možete da kupite čaj, ulje ili hidrolat najsvežije lavande!