Kakao maslac se dobija
presovanjem kakao zrna. Ima delikatan miris i ukus čokolade.
U kozmetici se koristi za
proizvodnju sapuna i mleka za kožu (kreme za prevenciju i smanjenje strija i
protiv ožiljaka). Ukoliko se primenjuje čisti kakao maslac, u kratkom periodu
može dovesti do nestanka ožiljaka i mrlja nakon opekotina i drugih povreda.
Kakao maslac daje koži vlažnost i mekoću. Nanesen na kožu, brzo se top ii tako stvara barijeru između osetljive kože i okoline što sprečava iritaciju tih područja. Kod primene u masaži, pomaže u relaksaciji i oslobađanju od stresa, a u tome pomaže njegov vrlo prijatnan miris. Sastavni je deo balzama za usne.
Kakao maslac daje koži vlažnost i mekoću. Nanesen na kožu, brzo se top ii tako stvara barijeru između osetljive kože i okoline što sprečava iritaciju tih područja. Kod primene u masaži, pomaže u relaksaciji i oslobađanju od stresa, a u tome pomaže njegov vrlo prijatnan miris. Sastavni je deo balzama za usne.
Нема коментара:
Постави коментар