среда, 19. фебруар 2014.

HUMANI PAPILOMA VIRUSA

Za humani papiloma virus se veruje da je najčešća polno prenosiva bolest koja pogađa oba pola. U zavisnosti od tipa, on uzrokuje nastanak dobroćudnih i zloćudnih promena na koži i sluznici.
Hronična HPV infekcija podiže rizik nastanka raka vrata maternice za 60-70%. Hemijski spojevi u eteričnim uljima poput oksida, monoterpenskih alkohola i fenola sinergijski deluju na mnoge vrsta DNA i RNA virusa, herpes simplex virusa i humanog papiloma virusa.

Aromaterapijski pristup bakterijskim vaginitisima su eterična ulja Melaleuca alternifolia, Cinnamomum camphora i Eucalyptus polybractea ht. krypton. Cinnamomum camphora ulje je jedno od najjačih antivirusnih ulja i zato nalazi primenu u tretiranju HPV virusa. Melaleuca alternifolia je ulje koje stimuliše imunoglobulin tipa G koji nastaje kao reakcija na dugotrajne infekcije i deluje antivirusno u preparatu. Eucalyptus polybractea ht. kripton je ključno eterično ulje u delovanju na HPV virus jer sadrži visok postotak monoterpena, monoterpenskih aldehida i ketona koji pokazuju zadivljujuće delovanje na sve virusne infekcije urogenitalnog trakta.

Uz eterična ulja koristimo i bazna ulja kantariona i tamanua zbog njihovih antivirusnih i protivupalnih osobina. Mešavina za HPV virus može da se koristi u obliku vagitorija ili izrađenog rastvora u koji se natapa tampon. Vagitorije ne mogu koristiti trudnice zbog toksičnosti pojedinih eteričnih ulja.
Potražite prirodne vagitorije za intimnu negu kod nas u prodavnici!

Нема коментара:

Постави коментар