четвртак, 3. октобар 2013.

Hidrolat Matičnjaka u borbi protiv gripa

Hidrolati

Hidrolati nastaju kao nusprozvodi prilikom destilacije etarskih ulja i čine vodeno uljnu mešavinu. Imaju slično dejstvo kao i etarsko ulje biljke iz koga se destiluje samo u mnogo blažem intenzitetu. Blagi intenzitet etarskih ulja u hidrolatima čini ih pogodnim za oralnu primenu, dodavanju hrani radi postizanja pune arome, kao i dodavanju kozmetičkim preparatima. Većina hidrolata je takođe pogodna za primenu kod dece, starijih i bolesnih ljudi. Preporuka je da se hidrolati koji se kupuju biraju kao i etarska ulje po kvalitetu i čuvaju u frižideru.

Hidrolat Matičnjaka u borbi protiv gripa

Oralno uzimanje tokom tronedeljnog protokola, obezbedjuje dobru profilaktičku zaštitu od gripa, a i u vreme alergija, jer istovremeno deluje kao imunostimulans i učestvuje u borbi protiv nekih infekcija.
Tronedeljni protokol: 30ml, odn.2 supene kašike hidrolata rastvori se u litri vode i konzumira se tokom dana, svaki dan tokom 3 nedelje, a zatim se pravi pauza od 7 dana.
Poznat je po svom antivirusnom dejstvu. Može se koristiti u vidu obloga da ublaži simptome Herpes Zostera (nanositi nerazblaženog 6 do 10 puta na dan, najidealnije započeti tretman kada se osete prve tegobe i paralelno uzimati po pola supene kašike hidrolata prilikom svake aplikacije).
Deluje antizapaljenski, jak je antioksidans i koristi se kod ekcema, dermatitisa, nadraženosti kože, opekotina, kao i za negu suve i zrele kože.
Hidrolat matičnjaka kao vrlo blag i nežan hidrolat se koristi za negu novorođenčadi.
PREPORUKA: Ljudima koji imaju nizak krvni pritisak se ne preporučuje hidrolat.


Hidrolat Matičnjaka možete kupiti na našem web shopu 
http://webshop.aromaterapija.co.rs/proizvod.aspx?id=4


Нема коментара:

Постави коментар