уторак, 1. октобар 2013.

Rešite se celulita uz pomoć BRŠLJANA

Celulit je posledica naglog povećanja volumena ćelija masnog tkiva, odnosno nepotpunog izlučivanja toksina koji se zadržavaju u telu. Ti toksini se zadržavaju u najdubljem sloju kože – hipodermu, i pritiskaju sitne krvne sudove koji zbog toga ne mogu masnim ćelijama dovoditi normalnu količinu krvi, odnosno hranjive materije. Okolno tkivo gubi na svojoj elastičnosti zbog čega se stvara celulit.

Sprečavanje nagomilavanja ili ponovnog nastanka celulita postiže se promenom ishrane i povećanjem fizičke aktivnosti (poboljšava se cirkulacija, ojačava vezivno tkivo, smanjuju se masnoće i uklanja višak tečnosti iz organizma).
Osim povećane fizičke aktivnosti i promene ishrane, celulit možemo smanjiti i ukloniti primenom različitih mešavinama:

1.
maslinovo ulje 2 dcl
sitno narezani bršljan 200grama
suva hrastova kora 200 grama

Maslinovo ulje zagrejati do vrenja, a 200 gr suve hrastove kore usitniti i dodati u maslinovo ulje. Sve popržiti 1-2 minute i ostaviti da se ohladi. Zatim dodati usitnjeni bršljan.
Maslinovo ulje, bršljan i hrastovu koru presuti u staklenu bočicu koju ćete dobro zatvoriti i ostaviti na tamnom i suvom mestu 2 nedelje. Svaki dan je potrebno bočicu dobro protresti.
Nakon što je mešavina odstojala, procedimo je kroz čistu gazu u tamnu staklenu bocu.
Koristiti svako veče nakon tuširanja i naneti na obolela mesta od celulita. Ovaj preparat je potrebno redovno koristiti da bi bilo učinka.

2.
1 tamna bočica
1 dcl susamovog ulja (može i maslinovo ili bemovo)
1 kašičica đumbira
5 kapi eteričnog ulja grejpa
5 kapi eterčinog ulja metvice
5 kapi eteričnog ulja ruzmarina
5 kapi eteričnog ulja melise

Sve sastojke dobro promućkamo i ostavimo da preparat odmori par sati.
3.
40 g svežih listova bršljana
1 litra hladne vode


Sveže ubrane listove bršljana sitno narežemo, stavimo ih u staklenu bocu i dodamo jednu litru hladne vode, te pustimo da odstoji 24 sata i nakon toga procedimo. Nakon svakog tuširanja ovom vodom natopiti mesta zahvaćena celulitom.

Нема коментара:

Постави коментар