среда, 2. април 2014.

KOJE ETERIČNO ULJE SMIRUJE NEUKROTIVE OVNOVE?

OVAN

Pozitivne osobine: Ovan, kao prvi znak Zodijaka sa sobom nosi hrabrost, snagu, samopouzdanje, prirodni su lideri i dobri organizatori. Takođe su i strastveni, vatreni, energični, uzbudljivi, radoznali i uvek konkurentni.

Negativne osobine : Nestrpljivi, ukoliko nema odmah rezultata, tvrdoglavi, brzo im dosadi sve, pa često zbog toga odustaju od mnogih stvari. Jako su temperamentni, impulsivni i uvek spremni za polemiku. Ponekad, njihov borbeni duh izmakne kontroli, pronalazi sve argumente kako bi dokazao da je u pravu.

Zdravstveni problemi:  Glava, mozak i oči su vladari Ovna. Ne razboljevaju se često, vode računa o ishrani i fizičkim aktivnostima. Skloni su glavoboljama, bolovima u zglobovima i stres.

Eterična ulja: Crni biber, tamjan, limun i ruzmarin pomažu im da očuvaju vitalnost organizma i smire njihovu vatrenu prirodu. Nana, ruža i majoran su odlični za energične Ovnove. Kod problema sa glavoboljama koristiti eterično ulje kamilice, lavande i nane. Kao i svakom dobrom ratniku, i Ovnu je potrebna mudrost kada da položi svoj mač. Eterično ulje geranijum, neroli i sandal će mu pomoći da donosi pravilne i mudre odluke. Mirisi će probuditi skrivene želje i otvoriti nova vrata ponekom stidljivom Ovnu.

Astroaromaterapeut Zvezdana Ljubenković
ljubenkovićzvezdana@gmail.com
www.aromaterapija.co.rs



Нема коментара:

Постави коментар