уторак, 1. април 2014.

Prirodna kozmetika - kako je koristiti i šta očekivati II deo

Juče smo podelili sa vama neke osnove kao i poteškoće koje se javljaju pri korišćenju prirodne kozmetike, a sada možete pročitati na koji način možete korisiti prirodne preparate.

Evo nekoliko saveta kako možete da koristite prirodnu kozmetiku.

1. Uljane mešavine uvek nanosite na vlažnu kožu.
Nakon što ste naneli tonik za lice, utrljajte par kapi ulja nežnim pokretima, sve dok koža ne bude suva. Ako ste slučajno naneli previše ulja i koža je masna, jednostavno nanesite još tonika i utrljajte, ili lagano pređite preko lica maramicom koja bi upila višak ulja. Ukoliko je koža presuva (niste naneli dovoljno ulja), jednostavno ponovite postupak – ponovno nanesite tonik i na vlažnu kožu ulje. Vremenom ćete tačno znati koliko je tonika/ulja vašoj koži potrebno.

2. Kreme nanosite na suvu kožu.
Nakon što ste naneli tonik, pustite da se koža osuši. Zatim, na suvu kožu nanesite kremu (ukoliko nije krema premasna, tada je nanosite na vlažnu kožu).

3. Tonike uvek raspršujte.
Koža voli raspršeni tonik po licu.

4. Uljne serume, roll-oni i sl. nanositi na vlažno lice.
Ukoliko koristite neki poseban uljani preparat (npr. ulje protiv bora, akni, ožiljaka...) uz redovnu negu, pazite da i njega nanesete na vlažnu kožu. Bolje će se upiti i koža neće biti masna.

5. Ulja za telo nanositi na mokru kožu.
Ulje za telo nanesite na mokru kožu, pre nego što se obrišete peškirom. Tako će se brzo upiti i koža neće biti masna. Takođe, nemojte preterivati sa količinom koju nanosite. Otprilike 2ml ulja je sasvim dovoljno za jedno nanošenje na celo telo. Učinak ulja neće biti veći ako nanesete deblji sloj.

Brza rešenja za kožu ne postoje. Bez obzira da li se radi o aknama, borama, ožiljcima, itd. rezultati ne mogu biti vidljivi za 24 sata, 36 sati, ili čak za dve-tri nedelje. U zavisnosti od stanja kože i o tome da li se radi o akutnom ili hroničnom problemu, očekivanja moraju da budu realna.

Naravno, u nekim situacijama prirodna kozmetika - aromaterapija će pružiti trenutno olakšanje. Na primer, od hidrolata rimske kamilice ili mirte oči će vrlo brzo prestati da peckaju, neke mešavine će trenutno umiriti iritaciju kože ili ubod insekta. Ali, ukoliko imate neki kožni problem, budite spremni da terapija traje određeno vreme.

Ponekad se dogodi da neko jednostavno odustane od prirodne kozmetike jer nije dala određene rezultate u očekivanom vremenu. Šteta. Budite uporni i strpljivi jer kada konačno dođete do rezultata, možete biti sigurni da su oni trajni, i što je još bolje od toga, da je vaša koža i vaš organizam aktivno učestvovao u postizanju tog rezultata.

Kada se odlučite za prirodnu kozmetiku, potrebno je da budete strpljivi. Ne očekujte čuda preko noći, i što je najvažnije, redovna upotreba preparata je veoma važna. Budite sigurni da koristeći prirodnu kozmetiku i uopšte prirodne preparate činite najbolje za sebe i svoje telo.

Dajemo vam jednu lepu uljanu mešavinu za zrelu kožu lica. Isprobajte, sigurni smo da ćete biti oduševljeni!

15ml biljno ulje argan
15ml biljno ulje plod divlje ruže
4 kapi eterično ulje bušin
4 kapi eterično ulje tamjan arapski
10 kapi eterično ulje palmarosa

I ne zaboravite da Aroma Tea izrađuje individualnu kozmetiku, prilagođenu vašem tipu i stanju kože. Za sve dodatne informacije možete nam pisati na infoaromatea@gmail.com ili možete zakazati svoj susret i pregled sa aromaterapeutom na broj telefona 0692221964 i početi danas sa upotrebom prirodne kozmetike koja je napravljena samo za vas!

www.aromaterapija.co.rs



Нема коментара:

Постави коментар