петак, 18. април 2014.

USKRS UZ AROMATERAPIJU


Uskrs predstavlja vreme nade i novog života. Deci su važna uskršnja i čokoladna jaja, a šta je sa vama? Zašto ne uzmete neko vreme tokom Uskrsa da se opustite i uživate u prirodnim poslasticama kako biste očistili um, telo i dušu za predstojeću sezonu? 

Kada se prolepša vreme, otvorite širom prozore kako biste pustili unutra svež vazduh i energiju proleća. Zatim, u svoju aroma lampu nakapajte eterično ulje slatke narandže i kleke. U Kineskoj medicini, slatka narandža pomaže pokretanje Qi energije i smanjuje napetost i frustracije. Slatka narandža je povezana sa Jupiterom – planetom optimizma. Eterično ulje kleke je dobro za duhovno čišćenje. U Kineskoj medicini, ona je simbol utvrđenja, u vezi je sa radom bubrega, jačanjem volje, snagom i odlučnosti.

Sledeće što biste mogli da uradite je da date sebi malo vremena. Stavite jednu divnu vazu sa prolećnim cvećem u kupatilo i upalite nekoliko sveća. Recite svojoj porodici da uzimate jedan “slobodan trenutak” za sebe, i uronite u ovu čarobnu terapeutsku kupku!

RASKOŠNA KUPKA

Kako biste napravili ovu kupku, potrebna vam je velika staklena činija i pakovanje morske soli. Uberite nekoliko grančica ruzmarina iz bašte i dodajte u vašu mešavinu. Ovo će vas zagrejati i pokrenuti, a eterična ulja će otpuštati svoja terapeutska svojstva u vrelini vode. Dodajte 2 kašike ulja od badema, koje je odlično za negu kože. Dobro sve promešajte, dodajte eterična ulja po svom izboru..
   
Otpuštanje stresa:
10 kapi eteričnog ulja Majorana
10 kapi eteričnog ulja Bergamota
10 kapi eteričnog ulja Ylang ylang
5 kapi eteričnoh ulja Neroli
5 kapi eteričnog ulja Jasmin

Podizanje imuniteta:
10 kapi eteričnog ulja Mire
10 kapi eteričnog ulja Tamjan
10 kapi eteričnog ulja Bergamota
5 kapi eteričnog ulja Sandalovine
5 kapi eteričnog ulja Benzoin

Čišćenje i detoksikacija:
10 kapi eteričnog ulja Kleke
10 kapi eteričnog ulje Geranijuma
10 kapi eteričnog ulja Sandalovine
5 kapi eteričnog ulja Ruže
5 kapi eteričnog ulja Limuna

Sve dobro promešajte i sipajte u teglu. U punu kadu vode, dodajte 200 – 500gr smese.

Prepustite se i uživajte!

Sva ulja za izradu kupke možete naći kod nas u web shopu
http://webshop.aromaterapija.co.rs

SREĆAN USKRS ŽELI VAM AROMA TEA!

Нема коментара:

Постави коментар